Sauna en stoombad

In de droge sauna of het stoombad worden vermoeide spieren weer fitter, worden melkzuren sneller afgebroken en het heeft een positieve uitwerking op je uithoudingsvermogen. Kan je de volgende dag weer gaan sporten zonder problemen!

Sauna
Wanneer je niet goed tegen warme vochtige omgevingen kunt is de sauna beter. Dit geldt voor mensen met reuma of acute infecties. Omdat je hart harder moet werken in een stoombad is een sauna beter voor personen met hart- en vaatziekten.

Stoombad
Wanneer je ademhalingsproblemen en/of allergieën hebt, dan is het stoombad (Turks bad) in het algemeen de betere keuze. De vochtige lucht helpt je sinussen en luchtwegen te openen. Het inademen van deze stoom is ook effectief tegen bronchitis, astma, hoesten of andere problemen die kunnen verholpen worden met vochtige lucht.

Conclusie
De sauna en het stoombad zijn beide goed voor je lichaam en helpen je ademhaling en bloedsomloop te verbeteren. Het grootste verschil is de temperatuur en de vochtigheid. Wanneer je bepaalde aandoeningen hebt moet je altijd eerst je arts raadplegen voor mogelijke gevaren.

Openingstijden

Sportaccommodatie
Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 24:00 uur
Laatste starttijd 22:30 uur

Zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:00 uur
Laatste starttijd 16:00 uur

Bits & Bites
Onze keuken is geopend van maandag t/m vrijdag van 17:30 tot 22:00
De kleine kaart is verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de sportaccommodatie.

Wellness
Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur
(Op verzoek aangezet)
Maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 23:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur
(Op verzoek aangezet)
Zondag van 10:00 tot 16:00 uur